تبلیغات متنی
آزمون علوم پایه دامپزشکی
ماسک سه لایه
خرید از چین
انجام پروژه متلب
حمل خرده بار به عراق
چت روم
ایمن بار
Bitmain antminer ks3
چاپ ساک دستی پلاستیکی
برتر سرویس
لوله بازکنی در کرج
خبرخوان

hamyirmohsenghomi

<-BlogAuthor->

hamyirmohsenghomi

http://hamyirmohsenghomi.blogtez.com

خبرخوان

خبرخوان

خبرخوان

<-BlogAbout-> آخرین خبرهاااا

خبرخوان


با عضویت در سایت از مطالب که هیچوقت در سایت به نمایش در نمی آیند بهره مند شوید

موضوعات مطالب
linkdooni تبادل لینک

 

هاشمي،روحاني، قمي ،علوي در ليست ياران اعتدال

authorنوشته:حامیان date تاریخ:26 / 11 / 1394 | comment


حافظ قرآن و مدرس فلسفه غرب در دانشگاه
وقتی در سال ۱۳۳۹ در روستای مامازند ورامین به دنیا آمد، شاید گمان نمی کرد که زمانی جزو روحانیون روشنفکر و پیشرو در عرصه علم و سیاست قرار بگیرد و يا سفرهاي متعددي به كشورهاي مختلف جهان براي ترويج دين اسلام و انديشه انقلاب اسلامي داشته باشد، اما دست تقدیر و البته تلاش هایش باعث شد تا در جایگاه امروز قرار بگیرد و طرفداران بسیاری در جامعه داشته باشد.
از كودكي تا تدريس ادبيات در 14 سالگي
محسن قمی فرزند یک کشاورز بود. کشاورزی که به علت ساده زیستی طبق روایت هایی به شیخ حسن معروف شده بود. پدری که به او در پنج سالگی قرآن یا داد. او پنجمین فرزند خانواده بود. فرزندی که در 7 سالگی به مدرسه رفت و مقطع ابتدایی را در مدرسه اندیشه به پایان رساند. اما او محدود به محیط شهرش نشد و به دنبال پیشرفت بود، چرا که هم استعدادش را داشت و هم این توان را در خود می دید که بتواند به مقاطع دیگر دست پیدا کند. پس برای همین در سال 1350 یعنی وقتی 11 سال سن داشت به شهر قم رفت تا در مدرسه حضرت آیت الله العظمی گلپایگانی مشغول به تحصیل علوم دینی شود. تلاش ها و کوشش های محسن قمی و دست تقدیر باعث شد که او تبدیل به شاگرد ممتاز مدرسه شود و به دفعات توسط آیت الله گلپایگانی مورد تشویق قرار بگیرد که در نهایت مجموع این عوامل باعث شد او در سن 14 سالگی دروس ادبیات و مقدمات را در مدرسه تدریس کند. محسن قمی همچنین سطوح عالیه تحصیل حوزوی خود را نزد اساتیدی همچون حضرات آیات فاضل لنكرانی، ستوده، اعتمادی، صلواتی و صالحی مازندرانی به پایان رساند.
 
دكتراي فلسفه غرب در دانشگاه تهران

محسن قمی برای کسب دانش تنها به حوزه علمیه قم اکتفا نکرد و از آنجایی که عطش فراگیری علم و دانش را داشت راهی محیط آکادمیک شد تا تحصیلات دانشگاهی هم داشته باشد. او مدرک کارشناسی خود را در رشته علوم تربیتی در مدرسه عالی قضایی تربیتی قم اخذ کرد. قمی دست به کار شد تا در مقطع کارشناسی ارشد نیز تحصیل کند. او در این مقطع در رشته فلسفه محض در دانشگاه تهران مشغول به تحصیل شد و بعد از اخذ مدرک این دوره گام دیگری در عرصه کسب علم برداشت و به مقطع دکتری قدم نهاد. او جزو معدود روحانیونی است که در مقطع دکترای فلسفه غرب را فرا گرفت و موفق شد تا در سال 1383 از دانشگاه تهران این مدرک را دریافت کند. او همانطور که در سن 14 سالگی مشغول تدریس دروس ادبیات و مقدمات شد، زمانی هم که تحصیلات آکادمیک خود را به پایان رساند، مشغول به تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه های تهران و باقرالعلوم(ع) قم، و همچنین تدریس دروس "فلسفه غرب" و "عرفان اسلامی" در دانشگاه باقرالعلوم (ع) و موسسه آموزشی امام خمینی(ره) شد.
دستاورد انقلاب و جنگ براي قمي با شهادت اعضاي خانواده
با شروع سال 1350 خداوند روزهای سخت و طاقت فرسایی را پیش پای محسن قمی قرار داده بود. او در بحبوحه انقلاب اسلامی و چندی بعد نیز دفاع مقدس، 5 تن از اعضای خانواده خود را از دست داد. محسن قمی در این راه سخت و طاقت فرسا برادر خود یعنی حسن قمی که فرمانده سپاه بوکان بود را در 17 شهریور 1359 از دست داد، و در اواخر همان سال یعنی در 19 دی ماه 1359 یکی دیگر از بردار های خود به نام علی قمی را که عضو سپاه پاسداران بود را در آبادن از دست داد.
با گذر زمان و فرا رسیدن سال 1360 نیز قمی یکی دیگر از افراد خانواده خود را از دست داد. 5 مردادماه 1367 بود که خبر شهادت وحید قمی برادر زاده محسن قمی که دانش آموز سوم راهنمایی بود، به او داده شد. جوانی که در منطقه حاج عمران به شهادت رسید. اما سخت ترین اتفاق برای محسن قمی از دست دادن مادر بود. حاجیه منور کفائی زاده تهرانی در فاجعه خونین مکه در سال 1366 به شهادت رسید. اما دستاورد سال های انقلاب و جنگ برای محسن قمی تنها ختم به از دست دادن خانواده نشد چرا که خودش نیز بعد از اینکه به فرمان امام (ره) لبیک گفت و عازم جبهه های نبرد حق علیه باطل شد، در سال 1360 و در محاصره شهر آبادان مجروح گردید و به مقام رفیع جانبازی نائل گشت. می توان گفت محسن قمی پر است از خاطرات سال های انقلاب و جنگ که هر روز آنها را در فکر و جسم خود به همراه دارد.
ازدواج با دختر شهيد مصطفوي
محسن قمي با دختر ارشد، شهید حجت الاسلام و المسلمین مصطفوی ازدواج كرد. فردي كه در سال 1364 در هواپیمای ارتش که 50 شخصیت از جمله آیت الله فضل الله محلاتی نیز در آن حضور داشتند، در آسمان اهواز به شهادت رسید. همسر شهيد مصطفوي در رابطه با آشنايي محسن قمي با خانواده آنها مي گويد كه :« آقای قمی از مبارزان پیش از انقلاب بودند و آشنایی ما هم بر همین اساس است. این وصلت هم به واسطه همسر خواهرم اتفاق افتاد. ایشان از خانواده ای مبارز بودند که شهدای بسیاری را تقدیم اسلام کرده بودند.»
همسر اين شهيد همچنين به ماجراي حضور محسن قمي در منزلشان براي خواستگاري اشاره كرده و در اين رابطه مي گويد كه: « حاج آقا شکری در زمانی که آقای قمی به خواستگاری دختر بزرگ ما آمدند به امتیازات ایشان اشاره کردند که یکی از آن ها این بود که ایشان مدت سه سال بود که درس خارج می خواندند و با اینکه دادستان سپاه بودند، سرپناهی هم برای خودشان ایجاد کرده بودند اما همسرم اعلام کردند که الان برای ازدواج دخترمان کمی زود است و ایشان قصد ادامه تحصیل دارند. از این قضیه 4 ماه گذشت و آقای قمی دوباره تشریف آورند و گفتند ما هر چه شما بفرمایید را قبول می کنیم فقط تقاضا داریم به جای پزشکی رشته دیگری را انتخاب کنند که در این زمان حاج آقا مصطفوی اعلام کردند که پدر بنده باید استخاره کند. پس از استخاره اعلام کردند که جریان حضرت مریم (ع) مطرح شده به این معنا که خوب اما سخت است. بدین ترتیب دخترم درسشان را در رشته زیست شناسی و علوم پایه ادامه دادند.» حاصل اين ازدواج دو فرزند دختر و پسر است.
مقام معظم رهبري : زحمت ما خيلي بر دوش ايشان است
زحمات قمي در نظام جمهوري اسلامي متعدد و زياد بوده است. قمی در سال های بعد از انقلاب اسلامی مسئولیت های متعددی در نظام جمهوری اسلامی داشته است. او زمانی نماینده شورای عالی انقلاب فرهنگی در هئیت نظارت بر مطبوعات بوده است. در سال 1378 مقام معظم رهبری در حکمی با این مضمون: جناب حجت الاسلام آقاى قمى را كه حائز مراتب فضل، تقوا و بصيرت و مفتخر به انتساب به بيت عالى شهادت اند به رياست دفتر نمايندگى در دانشگاهها منصوب کردند. محسن قمی همچنین نماینده مردم تهران در مجلس خبرگان در دوره های سوم، چهارم و پنجم نیز بوده است.
همزمان با پایان دولت هشتم و آمدن دولت جدید قمی باز هم یک قدم به ولی امت نزدیک تر شد و برگ دیگری از اعتماد معظم له به وی در تاریخ معاصر ورق خورد و آیت الله در دفتر مقام معظم رهبری مشغول خدمت شد. کار در دفتر آقا جذابیتها و حساسیتهای خودش را دارد. چنان که در همين رابطه مقام معظم رهبري در ديداري كه با خانواده شهید مصطفوی، پدر همسر محسن قمي داشته است در رابطه با خدمات آیت الله قمی در دفتر فرموده‌اند كه : « زحمت ما خیلی بر دوش ایشان است، من از طرف خودم از خانم ایشان عذرخواهی می‌کنم.» يا در همان ديدار خطاب به همسر محسن قمي مي گويند كه : « از حضور حاج آقا قمی در دفتر سال ها سپری می شود و ما از وجودشان استفاده می کنیم. کار ایشان در دفتر دارای اهمیت و تقریبا جنبه انجصاری دارد و لذا در چند نوبت که دیگران خواستار همکاری ایشان با آنها شدند، مخالفت کردم.»
 
 
در ادامه بخشی از مهمترین سوابق اجرایی ایشان می آید:
 

سمت ها

  • ۱- معاون ارتباطات بین الملل دفتر رهبر انقلاب (از سال ۱۳۸۴تا کنون)
  • ۲- رئیس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه‌ها (۱۳۸۴-۱۳۷۸)
  • ۳- نماینده تهران در سومین دوره و چهارمین دوره مجلس خبرگان رهبری(۱۳۷۷ تا کنون)
  • ۴- عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی (با حکم رهبری)
  • ۵- عضو مجمع جهانی اهلبیت (١٣٨٧ تا کنون)
  • ۶- عضو هیئت موسس دانشگاه آزاد اسلامی (١٣٨٥-تا کنون)
  • ۷- نماینده شورایعالی انقلاب فرهنگی در شورایعالی جوانان
  • ۸- عضو شورای نمایندگان رهبری در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور (با حکم رهبری)
  • ۹- دانشیار دانشگاه تخصصی باقر العلوم قم در گروه فلسفه
  • ۱۰- عضو هیئت نظارت بر مطبوعات (١٣٩٢ تا کنون)
  • ۱۱- عضو هیات امنای دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم (با حکم رهبری)
  • ۱۲- تدریس در دوره‌های کارشناسی ارشد و دکترا در دانشگاه تهران، دانشگاه باقرالعلوم قم، موسسه آموزش و پژوهشی امام خمینی، واحد تحقیقات و....
  • ۱۳- عضو افتخاری هیات علمی جهاد دانشگاهی
  • ۱۴- عضو قراردادی هیات علمی موسسه آموزشی، پژوهشی امام خمینی
  • ۱۵- راهنمایی چندین پایان نامه سطح سه و چهارحوزه علمیه قم و کارشناسی ارشد و دکتری دانشگاهی
  • ۱۶- ناظر طرح پژوهشی ارزیابی وضعیت فرهنگی کشور(دبیر خانه شورایعالی انقلاب فرهنگی)
  • ۱۷- عضوهیات نظارت و ارزیابی فرهنگی و علمی کشور(به انتخاب شورایعالی انقلاب فرهنگی)
  • ۱٨- مدیر دایرة المعارف علوم عقلی اسلامی وابسته به موسسه آموزشی، پژوهشی امام خمینی (۱۳۷۵_۱۳۷۷)
  • ١٩- تدریس در مراکز و مناطق مختلف حوزه علمیه قم
  • ٢٠- عضو هیات امناء مراکز موسسات پژوهشی کشور(منطقه ۲)
 

شهدای خانواده قمی

  • ۱- شهید حسن قمی (زمان و مکان شهادت: ١٣٥٩- کردستان، بوکان)(برادر)
  • ۲- شهید علی قمی (زمان و مکان شهادت: ١٣٥٩- حصر آبادان)(برادر)
  • ۳- شهید وحید قمی(زمان و مکان شهادت: ١٣٦٢- عملیات والفجر ٣)(برادر زاده، فرزند شهید حسن قمی)
  • ۴- شهیده منوره کفائی نژاد(زمان و مکان شهادت: ١٣٦٦- عربستان، مکه) (مادر)
  • ۵- شهید ولی الله قمی(زمان و مکان شهادت: ١٣٦٧- عملیات مرصاد) (برادر)

authorنوشته:حامیان date تاریخ:20 / 11 / 1394 | comment


آیت الله قمی در گفت و گویی به شرح ذیل به سوالات خبرنگاران پاسخ داد:


سوال اول در مورد استخدام واژه ای است که حضرت آقا در مورد حق الناس داشتند و شئون و اجزاء مختلف انتخابات را حق الناس تعبیر کردند. البته یکبار هم درانتخابات ۹۲ فرمودند صیانت از آراء حق الناس است و این روزها هم اجزاء دیگری از انتخابات همچون تائید صلاحیت ها، حضور مردم در انتخابات، پاسداری از رای آنان و وفاداری به نتیجه انتخابات را مصدیق حق الناس دانستند. چرا ایشان واژه ای که کاربرد فقهی داشته و در ادبیات سیاسی مصطلح نبوده است را برای یک مسئله سیاسی استفاده کردند.

&nbsp;

مقدمتا دو نکته را لازم به یادآوری می دانم. نکته اول آنکه منابع فقهی ما از غناء لازم برای پاسخگویی به همه نیازهایی که بشر برای سعادت خود به آن نیازمند است برخوردار است و از لحاظ منابع اولیه از این جهت کمبود نداریم. البته مانند منابع زیرزمینی که زیاد داریم، اما استخراج خوبی ندارد، در حوزه منابع فقهی هم کمتر کار شده است. فقه حکومتی و ورود فقه به عرصه های اجتماعی و سیاسی و اقتصادی احتیاج به کارهای گسترده ای دارد و یکی از ویژگی های رهبری نیز ابداع این نوع ابتکارات، نواندیشی ها و خلاقیت هایی است که یک مورد آن حق‌الناس دانستن رأی مردم است به همین جهت وارد مقدمه دوم می شوم و اینکه حق‌الناس دانستن رای مردم یک مبنای فلسفی هم دارد.

&nbsp;

آن نگاه این است که ما چگونه رأی مردم را&nbsp; تحلیل می کنیم. آیا رأی مردم یک حق است یا اینکه یک وظیفه و تکلیف هم هست. آیا رأی مردم با معیاری قابل سنجش است و یا اینکه خود رأی مردم، شاخص است؟

&nbsp;

نگاه لیبرالی به انتخابات با نگاه اسلامی متفاوت است. در نگاه اسلامی ما معتقد هستیم کسانی که می خواهند رأی دهند وظیفه دارند واقعیت را بشناسند و رأی خود را به آن واقعیت نزدیک کنند و به کسی رأی بدهند که بیشترین قرابت را با آن واقعیت دارد. در این نوع نگاه رأی هم حق است و هم تکلیف.

&nbsp;

لذا در نظام اسلامی نمی توان به هر کسی رأی داد، باید به کسی رأی داد که بیشترین انطباق را با واقعیت داشته باشد علاوه بر آن بعد از رأی، وظیفه تمام شده و خاتمه یافته تلقی نمی شود بلکه باید بعد از رأی، رصد خود را مرتب داشته باشیم که آیا آن واقعیت (کاندیدای انتخاب شده) غباری بر رویش نشسته است یا نه؟ آیا آن فردی که من به خاطر ویژگی هایی به آن رأی داده ام، همچنان آن ویژگی ها را دارد یا نه؟ و حتی ممکن است من از ابتدا اشتباه کرده باشم. یعنی حضور مردم در صحنه بعد از رأی دادن هم یک تکلیف محسوب می شود و این درست عکس نگاه لیبرالی به انتخابات است.

&nbsp;

در نگاه لیبرالیستی، رأی مردم خود شاخص نهایی است و هیچ شاخص دیگری وجود ندارد که رأی مردم را با آن بسنجیم و بگوییم آیا مردم در رأی دادن راه ثواب را پیموده اند و یا راه خطا را؛ چراکه به تعبیر ژان ژاک روسو «صدای اکثریت، صدای خدا است» و ماورای رأی مردم هیچ معیاری نداریم که با آن رأی مردم را بسنجیم. به همین جهت رأی مردم یک حق تلقی می شود نه یک تکلیف و در رأی دادن هم مردم هیچ ملاک و معیاری را لازم نیست رعایت کنند و بعد از رأی دادن، وظیفه‌شان خاتمه‌یافته تلقی می شود.

&nbsp;

در نظام لیبرال مخالفت کردن با کسی که رأی اکثریت را همراه خود دارد، منطقا قابل توجیه نیست. کسی که مستحضر به رأی اکثریت مردم است، حق تلقی می شود و کسی نمی تواند منطقا به او اشکالی وارد کند. ملاک خطا و ثواب، تنها رأی مردم است.

&nbsp;

در نظام اسلامی باید رأی را در نسبتش با واقعیت بسنجیم. در چنین نظامی کسانی که می خواهند کاندیدا شوند باید این را در خودشان ببینند که نسبتشان با واقعیت چیست. اگر افرادی هستند که نسبت بهتری با آن واقعیت دارند، نباید خود را کاندیدا کنند چراکه حق مردم ضایع می شود. کسانی که می خواهند صلاحیت کاندیداها را سنجش کنند، وظیفه دارند که با معیارهایی خاص کاندیداها را بسنجند و من هم که می خواهم رأی دهم نیز باید با همان معیار رای دهم.

&nbsp;

یکی از عوامل تامین انتخابات سالم و یا سلامت انتخابات تمکین به نهادهای قانونی و پرهیز از بدبین کردن مردم به انتخابات است همچنانکه شاهدیم در آستانه انتخابات پیش رو رهبرانقلاب علاوه بر صیانت از آراء، پذیرفتن رأی مردم را هم حق‌الناس دانستند. در برخی از انتخابات شاهد بودیم عده و گروهی زمانیکه نتیجه انتخابات مطابق یا میل و ذائقه سیاسی آنان نباشد انتخابات را زیر سوال می برند. چرا عده ای این اجازه را به خودشان می دهند که رای مردم را نپذیرند، برای تبیین این جزء از انتخابات چه باید کرد؟

&nbsp;

&nbsp;بهترین راه و شیوه ای که مردم‌سالاری برای اداره جامعه دارد مراجعه به آرای مردم است و تاکنون تجربه بشر راه بهتری را مقابل ما قرار نداده است. وقتی که به آراء مردم مراجعه می شود به فرهنگ‌سازی نیاز داریم. زمان می برد تا مردم با اصل انتخابات، شیوه انتخاب کردن و بازتاب های پس از برگزاری انتخابات آشنا شوند. مقام معظم رهبری هم درحقیقت یک فرهنگ‌سازی را در فرمایشات خود پیگیری می کنند که اگر انتخاباتی برگزار شد بر اساس قانون و ضوابط باشد و اگر اعتراضی هم هست باز بر اساس قانون و ضوابط تعیین شده، باشد.

&nbsp;

مسیر قانونی برای پیگیری اعتراضات انتخاباتی وجود دارد، اما اگر کسی فراتر از مسیر قانونی قدم بردارد و یا فراتر از قانون می خواهد نتایج رأی مردم را قبول نداشته باشد، این از همان امور ضد فرهنگ است که ما باید به آن توجه داشته باشیم و جامعه مان را به سمت و سویی تربیت کنیم که خود این مسئله به ضد ارزش تبدیل شود.

&nbsp;

یعنی باید تفکیک کنیم بین کسی که می خواهد معترض به نتایج انتخابات از مسیر قانونی باشد و کسی که نمی خواهد از مسیر قانونی عبور کند؛ چراکه خود و یا جناحش رأی نیاورده است، بخواهد اساسا انتخابات را زیر سوال ببرد.

&nbsp;

حفاظت و صیانت از نتایج انتخابات در حقیقت رعایت حق مردمی است که در مسیر انتخابات شرکت کردند، کاندیدا شدند، ستاد زدند. اینها همه تلاش مردم است. لذا صیانت از تلاش و رأی مردم به این است که اجازه ندهیم کسی فراتر از قانون به نتیجه انتخابات اشکال تراشی کند در عین حال باید به رسمیت بشناسیم کسانی که در چارچوب قانون بخواهند اعتراض قانونی خود را پیگیری کنند.

&nbsp;

یکی از موارد حق الناس که از سوی رهبرانقلاب تبیین شد جلوگیری از ورود ناخالصی ها به ارکان نظام است. وظیفه شورای نگهبان را در این راستا چه می دانید؟

&nbsp;

شورای نگهبان باید در چارچوب قانون عمل کند. قانون هم ملاک هایی برای تائید صلاحیت کاندیداها دارد، مثلا یکی از شرایط کسانی که کاندیدا می شوند، اعتقاد به قانون اساسی است. در کشورهای غربی هم اینگونه است و کاندیداها باید به قانون اساسی و نسبت به اصول سکولاریسم تعهد بدهند. یکی از قوانین اساسی ما هم اعتقاد به اسلام، ولایت مطلقه فقیه، مبارزه با ظلم در سراسر دنیا و حمایت از مظلومین است.

&nbsp;

مرجع تشخیص بررسی صلاحیت ها در کشور ما هم شورای نگهبان است. شورای نگهبان از پیش خود معیار وضع نمی کند. معیارهایش کاملا قانونی است. ممکن است کسی به عملکرد شورای نگهبان اعتراض کند که چرا قانون را رعایت نکرده، اما وجود قانون یک اصل طبیعی و بشری است که در همه حکومت ها وجود دارد.

&nbsp;

یکی از اجزاء انتخابات تائید صلاحیت هاست که ممکن است انتقاداتی به این مورد قانونی وجود داشته باشد که چرا حق انتخاب مردم را محدود کنیم و یک فیلتری قبل از رای مردم&nbsp; می گذاریم. شما هم به مردم سالاری و دموکراسی اشاره کردید شاید گفته شود بررسی صلاحیت کاندیداها با مردم سالاری تناقض دارد و دایره اختیارات مردم را محدودتر می کند. این شبهه را چطور می توان پاسخ داد؟

&nbsp;

ما باید ببینیم چه تعریفی از مردم سالاری و دموکراسی داریم. ابتدایی ترین تعریف این است که دموکراسی، حکومت مردم بر مردم است؛ اما خیلی زود متوجه می شویم که این تعبیر نادرست است؛ چراکه همه مردم در حاکمیت حضور ندارند. خیلی زود این تعبیر را تغییر دادند به حکومت اکثریت بر مردم. این روش هم معایت خود را داشت و گفتند به چه دلیل یک اکثریتی باید بر اقلیت حکومت کند و اقلیت همیشه تابع آنان باشد. اگر در جامعه ای ۵۱ درصد یک نظر داشته باشند و ۴۹ درصد یک رأی دیگر، آیا همه خواسته های آن ۵۱ درصد باید تحقق پیدا کند و این ۴۹ درصد هیچ حقی ندارند؟ لذا یک مرحله جلوتر رفتند و گفتند دموکراسی یعنی حاکمیت قانون.

&nbsp;

&nbsp;

ما می گوییم قانونی داریم و آن قانون باید حاکم شود و مقرراتی که وضع شده، اجرا شود. البته این حاکمیت قانون هم با یک مشکل مواجه است؛ درست است که&nbsp; رعایت این قانون برای احقاق حقوق اقلیت ها است، اما این قانون را چه کسانی وضع می کنند، همان اکثریت و یک مشکلِ دور وجود دارد لذا در اعتراض هایی که به تایید صلاحیت ها می شود به شکل بارزتری در نظام لیبرالیسم این مشکلِ دور وجود دارد.

&nbsp;

حالا اگر حاکمیت قانون است باید به این نکته توجه داشته باشیم که آیا وضع مقررات برای افرادی که میخواهند کاندیدا شوند به معنای تهدید کردن اختیارات مردم است؟ مثلا اگر گفتیم کسی که می خواهد کاندیدا شود، شرط سنی اش اینگونه باشد، شرط تحصیلاتش آن گونه باشد. یا مثلا در برخی کشورها وضع کرده اند که کاندیداها باید یک تعدادی رأی تضمین شده داشته باشد تا بتواند در انتخابات شرکت کند، آیا این محدودیت است؟ قطعا نیست بلکه تجربه بشری است و کسانی که می خواهند بیایند نمایندگی مردم را داشته باشند، باید از یک حداقل شرایط برخوردار باشند.

&nbsp;

پس اصل وجود مقررات و روابط برای کاندیداها یک اصل عقلایی و بشری است و در همه نظام های حکومتی نیز دیده می شود و این به معنای تهدیدکردن حدود اختیارات مردم نیست، اما آنچه که ممکن است مورد اعتراض قرارگیرد، نحوه اجرای مجریان و عملکرد دست اندرکاران انتخاباتی است که خب در اینجا اگر کسانی اعتراض داشته باشند باید مجرای قانونی برای آنها باز باشد تا بتوانند اعتراضات خود را پیگیری کنند. البته این اعتراضات در هیچ نظامی به صفر نخواهد رسید، اما باید تلاش کنیم که این اعتراضات را به صفر نزدیک کنیم.

&nbsp;

انتخابات مجلس خبرگان نسبت به دوره های قبل خیلی پرتوجه‌تر، رسانه‌ای‌تر و متفاوت شده است. به نظر شما اولا انتخابات این دوره تفاوتی با دوره های گذشته دارد یا خیر و اینکه انتخابات خبرگان در حد دعواهای سیاسی و جناح‌کشی‌ها قرار بگیرد، اتفاق خوبی است و یا برای مجلس خبرگان آفت است؟

&nbsp;

اهمیت مجلس خبرگان در خود قانون اساسی ما به شکل واضح و روشنی نهادینه شده است. مجلس خبرگان در رأس هرم قدرت در نظام جمهوری اسلامی است. همه نهادها در برابر نهادهای دیگر مسئولیت دارند، به استثناء مجلس خبرگان که در برابر هیچ نهاد دیگری مسئولیت ندارد جز در برابر خداوند و چشمان تیزبین مردم که به آنان رأی داده اند.

&nbsp;

ثانیا مجلس خبرگان عامل اطمینان و آرامش جامعه است. مردم می دانند که در یک شرایط بحرانی یک مجلسی از فقها وجود دارد که تصمیم درست می گیرد و به دلیل آنکه مجلس خبرگان در مواقع بحرانی تصمیم می گیرد، تصمیماتش حساس‌تر، بسیار مهم و حیاتی است، لذا می گوییم مجلس خبرگان، مجلس لحظه ها است یعنی در لحظه ها تصمیم می گیرند و تصمیماتش بسیار حیاتی است.

&nbsp;

چهارمین دلیل اهمیت خبرگان نیز تعیین رهبری است یعنی مهمترین رکنی که در جامعه ما تاثیرگذار است. لذا خبرگان همیشه مهم بوده است و این سوال را باید این گونه مطرح کنیم که چرا اهمیت مجلس خبرگان این روزها مقداری بارزتر شده و توجه مردم به مجلس خبرگان بیشتر شده است.

&nbsp;

منظور ما انتخابات مجلس خبرگان بود که در این دوره از انتخابات توجه‌ها به آن پررنگ تر شده است.

&nbsp;

شاید در این دوره افکار عمومی و رسانه ها التفات و توجه بیشتری به مجلس خبرگان نسبت به دوره های گذشته دارند. یک عامل این مسئله شاید این است که به تدریج جایگاه و اهمیت مجلس خبرگان برای مردم روشن شده است. علت دیگرش آن است که در مسائل برجام و مذاکرات ۱+۵ هم در داخل و هم در خارج بیشتر مشخص شد که نقش رهبری در جامعه ما چگونه است. تعیین سیاست های کلی نظام که با رهبری است، مسئله برجام یک مصداق روشنی از آن بود که آثار مثبت خودش را نشان داد و در خارج هم متوجه جایگاه رهبری شدند به همین جهت هم رسانه های خارجی هم به این مسئله دامن زدند و مردم بیشتر معطوف به انتخابات مجلس خبرگان شدند.

&nbsp;

من مثال می زنم به داستان تنباکو و فتوایی که مرحوم شیرازی بزرگ در مورد تحریم تنباکو دادند. بعد از اینکه این فتوا به کرسی نشست و قرارداد رژی را پادشاه لغو کرد، همه خوشحال بودند. تنها کسی که ناراحت بود، خود میرزای شیرازی بود که می دیدند ایشان گریه می کند. پرسیدند چه شده است، حال که این قرارداد لغو شده، چرا ناراحت هستید؟ فرمود «تا به حال دشمنان به اهمیت و قدرت مرجعیت توجه نداشتند، حالا بعد از این قرارداد و بعد از این پیروزی، اهمیت و قدرت مرجعیت را فهمیدند و من نگران نفوذ آنان هستم»، لذا با توجه به این جایگاه (رهبری) این زمزمه را پدید آوردند تا بتوانند مجلس خبرگان را از جایگاه رفیع‌اش تنزل دهند و مجلس خبرگان که مظهر وحدت ملی، اقتدار و امنیت و منافع ملی است را به جناح‌بندی‌های سیاسی تنزل دهند.

&nbsp;

باید مراقب باشیم و بدانیم که جناح‌بندی‌های سیاسی نه تنها برای مجلس خبرگان مفید نیست، بلکه مضر هم هست. در مجلس خبرگان باید همه جناح هایی که معتقد به اصول انقلاب هستند، حضور داشته باشند. ما وقتی می گوییم جناح های مختلف انقلاب حضور داشته باشند، تعریفمان این است که یک انقلاب داریم و یک ضد انقلاب. معیارهای انقلاب روشن است. قانون اساسی، ولایت فقیه، دفاع از مظلومین، مبارزه با سلطه جهانی، حفظ آرمان های شهدا که مقابل آن نیز ضد انقلاب است.

&nbsp;

آن نکته ای که باید به آن توجه شود و متاسفانه کمتر توجه می شود این است که انقلاب یک طیف است نه یک نقطه، یعنی هیچ شخص و جریانی حق ندارد خود را تجسم خالص معیار انقلاب بداند. همه کسانی که به این اصول پایبند هستند، باید در مجلس خبرگان حضور پیدا کنند. همانطور که رهبری سایه اش بر سر آحاد ملت و جبهه انقلاب گسترده است، مجلس خبرگان هم باید تبلور حضور همه طیف های انقلابی باشد، لذا در این سه چهار دوره ای که از عمر مجلس خبرگان گذشته است، تجربه نشان داده است که خبرگان هم به دلیل فقاهت‌شان و هم به دلیل تجربه ای که داشته اند، هیچ وقت اجازه ندادند فراکسیون بازی ها در مجلس خبرگان راه بیفتد. مثلا برای انتخاب رئیس یک کمیسیون اینگونه نیست که رقابت کنند و چند نفر کاندیدا شوند. هر کسی می گوید فلانی بهتر از من است و با اصرار افراد را قانع می کند. جنگ برای قدرت نباید برای خبرگان نمود داشته باشد بلکه باید نزاهت قدرت در مجلس خبرگان مشهود باشد و احیانا اگر افرادی هم بخواهند وارد این مقولات شوند آفتی است که دانسته یا نداسته دارند به جایگاه مجلس خبرگان ضربه می زند.

&nbsp;

واضح‌تر بفرمائید که چه کسانی بدنبال برنامه ریزی برای مجلس خبرگان بوده و سعی می کنند که جایگاه آنرا تنزل دهند؟

&nbsp;

در یک کلمه نظام سلطه جهانی و عوامل داخلی آنان به دنبال این کار هستند؛ این را بدانید که یک هسته مرکزی خارج از مرزها دنبال این هستند که در مراکز حساس نظام رخنه کنند. ممکن است عامل آنان افرادی باشند که دانسته یا ندانسته، آگاهانه یا ناآگاهانه در خدمت آن سیاست قرار می گیرند.

&nbsp;

هم سردمداران نظام سلطه جهانی و هم صهیونیست‌ها و هم مرتجعین منطقه خودشان می‌دانند آنچه که باعث نهادینه شدن مقاومت در ایران، لبنان و عراق شده است، همین مسئله ولایت‌فقیه و پرچمداری رهبری انقلاب در عرصه‌های مختلف است؛ لذا آنان می دانند که راه ضربه زدن به این هسته محوری و گفتمان مقاومت مجلس خبرگان است.

&nbsp;

با توجه به همین گفته‌هایی که فرمودید، رهبرانقلاب هم شاخصه‌هایی برای انتخاب لیست‌های اصلح بیان کردند. با توجه به شرایط فعلی که ایران در منطقه دارد و گفتمانی که از آن حمایت می‌کند، لیست اصلح چه معیارها و شاخص‌هایی دارد؟ رهبرانقلاب گفتند لیستی که صدای آمریکا از آن بیرون می‌آید و مبلغ دیدگاه‌های آن است، مطلوب نیست و باید مقابل آن را انتخاب کرد. شاخص‌ها و معیارهایی که نشان‌دهنده گرایش یک لیست انتخاباتی به صدای استکبار و گفتمان سلطه است، چیست؟

&nbsp;

این سوال شما مبنی بر تاکید بر رأی دادن به شکل لیستی، استعداد کج‌فهمیده شدن دارد به این معنا که بر اساس آموزه‌های دینی، خداوند متعال دو حجت بر ما قرار داده است؛ یک حجت ظاهری که پیامبران هستند و دیگری حجت باطنی که عقل است و همه ما در برابر عقلی که خداوند به ما عنایت کرده، مسئول هستیم. هم عقل عامل عِقاب است و هم عامل ثواب. وظیفه ما این است که حق را بشناسیم و به حق و یا آنچه که بیشترین گرایش را به حق دارد، رأی دهیم.

&nbsp;

همه ما وظیفه داریم که به دنبال شناخت کاندیداهای اصلح باشیم. اگر کسی می‌تواند همه کاندیداهای اصلح را خود بشناسد، این وظیفه‌اش است. اگر کسی همه را نمی‌شناسد و تنها تعدادی از کاندیداها را می‌شناسد، باید آن مقداری که می‌شناسد طبق نظر خودش عمل کند و سراغ هیچ لیستی نرود و اگر افرادی را نشناخت آن موقع سراغ لیست برود. امام(ره) بزرگوار نیز بر این نکته تاکید داشتند که اگر کسی را می‌شناسید که صلاحیت حضور در مجلس و یا ریاست جمهوری ندارد، شرعاً حق ندارید به او رأی بدهید؛ ولو اینکه همه لیست‌ها از او حمایت کرده باشند و برعکس اگر کسی را می‌شناسید واجد شرایط نمایندگی است، باید به او رأی بدهید ولو اینکه در هیچ لیستی هم حضور نداشته باشد.

&nbsp;

حالا اگر ما افرادی را نتوانستیم بشناسیم که واقعاً هم چنین امکان و شناختی وجود ندارد، آن موقع می‌گوییم مراجعه کنید به متخصصین و کارشناسان. این کارشناسان هم باید مورد وثوق باشند. به صورت طبیعی باید افرادی که لیست را تهیه کردند مورد اعتماد باشند و اگر خود آنها علامت سؤالی در خودشان وجود داشته باشد، این موضوع به افراد آن لیست هم سرایت می‌کند

authorنوشته:حامیان date تاریخ:19 / 11 / 1394 | comment



در حاشیه دیدار آیت الله دکتر محسن قمی معاون ارتباطات بین الملل دفتر مقام معظم رهبری با خانواده شهدای هسته ای ، دکتر بهجت قاسمی دانشمند هسته ای و همسر شهید هسته ای دکتر مجید شهریاری در پیامی به مردم ایران با تشکر از مذاکره کنندگان هسته ای گفت: به مسوولین امین، غیور، شجاع و متدین کشورمان اعتماد داریم و این لحظات اقتدار را به ملتم تبریک می گویم.

همسر شهید شهریاری در این پیام آورده است: مجید عزیز، ببین و شاهد باش که خون تو و یاران شهیدت به ثمر نشسته و دنیا در برابر اقتداری که آفریدید سر تعظیم فرود آورده است.

در دیدار با خانواده شهیدان شهریاری و احمدی روشن که با حضور حجت الاسلام و المسلمین دکتر فقیهی معاون شورای عالی فرهنگ ایثار و شهادت برگزار شد، معاون ارتباطات بین الملل دفتر مقام معظم رهبری با ابلاغ پیام رهبر معظم انقلاب و بیان خاطراتی از دیدارهای معظم له با خانواده های معظم شهدا افزود: شهادت شهدای هسته ای نشان داد جمهوری اسلامی به دنبال علم و فناوری های صلح آمیز است.

authorنوشته:حامیان date تاریخ:19 / 11 / 1394 | comment



آیت الله دکتر قمی در جمع مردم شهریار با اشاره به دهه مبارك فجر گفت: در شرايطي هستيم كه ايام ورود امام خميني(ره) به ميهن اسلامي را جشن مي گيريم.

&nbsp;
وي با اشاره به منش انسان سازي در مكتب امام خميني (ره) گفت:‌ امام كارخانه انسان سازي داشت بزرگواراني مثل شهيدان مطهري،&nbsp; بهشتي، مفتح و مقام معظم رهبري در كلاس امام پرورش يافتند.


عضو مجلس خبرگان رهبري افزود:&nbsp; در فتح بيت المقدس رزمندگان توانستند ضمن آزادسازي خرمشهر بيش از 19 هزار نفر از سربازان صدام را اسير كنند به طوريكه براي نخستين بار در خرمشهر صف هايي از عراقي ها ديده شد كه منتظر اسارت بودند.


عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي گفت:‌امام خميني (ره)فرمودند: معجزه اصلي ما فتح خرمشهر و گرفتن اسرا نيست، معجزه اصلي انقلاب آن است كه توانست انسان ها و بسيجيان ايثارگري را تربيت كند كه براي آرمان خود از مرگ نمي هراسند.


به گفته آیت الله دکتر قمی؛ از دستاوردهاي انقلاب ساختن انسانهايي است كه مرگ را به زانو درمي آوردند و آن را در خود هضم مي كنند.


وي با تاكيد براينكه امام خميني(ره) بسيجياني ساخت كه در همه عرصه ها توانستند شاهكار كنند تصريح كرد:‌ ملت ايران در عرصه هاي هسته اي،غني سازي اورانيوم براي توليد دارو&nbsp; و انرژي،بايو تكنولوژي و نانو تكنولوژي و ساير پيشرفت ها جزو كشورهاي برتر دنيا و منطقه است.

&nbsp;
آیت الله دکتر قمی با تاكيد براينكه بايد قدرشناس دانشمندان خود باشيم افزود:&nbsp; قدرت موشكي ما آمريكا را پاي ميز مذاكره آورد و همه اين پيشرفت ها حاصل&nbsp; صبر و بصيرت ملت است.


عضو مجلس خبرگان رهبري عنوان كرد:‌ بشارت مي دهيم كه به بركت صبر، مقاومت، ايستادگي، وحدت كلمه و پشتوانه شما نسبت به مقام معظم رهبري امروز مكتب اهل بيت در سراسر دنيا مي درخشد و اسلام در كشورهاي اندونزي، مالزي و نيجريه كه پيرواني نداشت، امروز پيروان ميليوني دارد.


وي ادامه داد:‌امروز به بركت مقاومت شما علاوه بر گسترش كمي تشيع، جايگاه مكتب اهل بيت در عراق، عربستان، لبنان، كويت و بحرين برجسته شده است و مراسم عزاداري امام حسين(ع) و عقلانيت مكتب اهل بيت جايگاه داعش را مشخص كرده است.


عضو شورا يعالي انقلاب فرهنگي تاكيد كرد: از امروز بايد به فكر شرايط پس از داعش باشيم زيرا فتنه اي كه آمريكا مي خواست با داعش رقم زند به بن بست رسيده است .

&nbsp;
آیت الله دکتر قمی در پايان ابراز اميدواري كرد:‌ ريشه داعش و گروه هاي تكفيري كه ساختارهاي كشورهاي اسلامي را از بين بردند و مورد حمايت حاكمان كثيف آل سعود است از بين برود.

authorنوشته:حامیان date تاریخ:19 / 11 / 1394 | comment



آیت الله دکتر قمی عضو مجلس خبرگان رهبری در جمع بانوان فعال اجتماعی در شهرستان رباط کریم با تبريك فرارسيدن دهه مبارك فجر گفت: در سال هاي اول پيروزي انقلاب يكي از نكاتي كه مخالفان انقلاب تاكيد داشتند اين بود كه انقلاب اسلامي با حضور بانوان مخالفت دارد و اگر انقلاب پيروز شود زنان جايي در عرصه هاي مختلف ندارند.

وي با اشاره به توجه خداوند به زن در جامعه ادامه داد:درقرآن مجيد خداوند وقتي مي خواهد به پيامبر (ص) بشارت فرزند دختر بدهد، سوره كوثر را نازل مي كند اما زماني كه بشارت فرزند پسر را به حضرت زكريا مي دهند سخن از غلام است.
آیت الله دکتر قمی گفت: قرآن مي گويد انسانها همه برابرند اما سه معيار براي برتري انسان مي داندو آن علم و آگاهي،خودسازي و جامعه سازي است.

عضو مجلس خبرگان رهبري افزود: انساني كه علم و آگاهي دارد و خود و جامعه را ساخته نسبت به بقيه انسانها برتري دارد.

عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي تصريح كرد: پيش از پيروزي انقلاب اسلامي 31 درصد دختران ما مي توانستند به مدرسه بروند اما امروز اين ميزان به 90 درصد رسيده است.

آیت الله دکتر قمی تاكيد كرد: امروز حدود 62 درصد دانشجويان ما&nbsp; در دانشگاه ها خانم هستند و30 درصد اساتيد و اعضاي هيات علمي خانم هستند كه اين نسبت در آلمان 17 درصد است.

عضو مجلس خبرگان رهبري با بيان اينكه بانوان علاوه بر حضور در عرصه هاي علمي، پيشرفت هاي هسته اي و سلول هاي بنيادي در عرصه هاي نظامي نيز حضور دارند گفت:بسياري از اين بانوان در شوراهاي شهر و محله و هيات دولت حضور جدي دارند .

آیت الله دکتر قمی با اشاره به نقش بانوان در خانواده تاكيد كرد:اگر مادري در خانواده اي كه ستون تربيتي خانواده است انساني بصير باشد بچه ها را به همين شكل تربيت مي كند.در روايات آمده است كه هم امام حسن(ع) هم امام حسين(ع) و هم حضرت زينب(س) از دينداري و شب زنده داري هاي مادرشان براي عبادت با خدا نقل مي كنند.

عضو مجلس خبرگان رهبري گفت: آنچه در اين زمانه به آن نياز داريم اين است كه كانون خانواده را گرم نگهداريم.

وي افزود: نظريه جنگ تمدن ها&nbsp; توسط هانتينگتون مطرح شد و وي در اين نظريه معتقد بود تمدن آمريكايي بالاترين تمدن است. اما&nbsp; اخيرا به اقرار خودش اين سخن اشتباه است چون نشانه هاي زوال خانواده در آمريكا را مي بينیم .

آیت الله دکتر قمی گفت: امروز در جامعه ما بانواني فرهيخته داريم به ويژه مادران،همسران&nbsp; و دختران شهدا كه بار اصلي اين مسئوليت را به دوش دارند.

وي افزود: امروز دختران ما براي جامعه بشريت الگو ارايه دادند و مي گويند يك زن علاوه بر درك شرايط زمان مي تواند متدين باشد.

آیت الله دکتر قمی اظهار داشت:لازم نيست بانوان براي خانواده خود را فدا كنند بلكه مي توانند علاوه براينكه&nbsp; مادر خوبي باشند حضور جدي در عرصه هاي مختلف داشته باشند و به تعبير مقام معظم رهبري؛&nbsp; زن امروز واقعا مظلوم است و ما از دنياي معاصر كه چرا اينقدر به زن ظلم مي كند طلبكاريم.

عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي افزود:‌دختران ما نشان دادند كه حاضر نيستند ساخته تاريخ باشند آنها مي خواهند سازنده تاريخ باشند.

آیت الله دکتر قمی با بيان اينكه امروز زن ايراني در دنيا افتخار دارد تصريح كرد: زنان ايراني امروز در بسياري از كشورهاي دنيا حتي در نحوه حجاب الگو هستند.

وی با بیان خاطره ای اظهار داشت: دو فرزند مادرم شهيد شدند و دو فرزند ديگر مجروح در منزل بستري بودند برادر ديگرم آمدند تا اجازه جبهه از پدرم بگيرد.

پدرم گفت؛ از مادرت بپرس. كنجكاو بودم مادرم چه مي گويد،مادرم گفت كي مي روي تا وسايلت&nbsp; را آماده كنم و درنگ نكرد. اين مادران اسطوره اند و ما از اين مادران در جامعه زياد داريم شهدا شمع فروزان و مسير راهنما هستند.

آیت الله دکتر قمی با اشاره به نزديك شدن دو انتخابات مهم مجلس شوراي اسلامي و خبرگان رهبري گفت: از بعد انقلاب تاكنون ،60 درصد افرادي كه در انتخابات شركت كردند خانم ها بودند&nbsp; و اين نسبت در مورد دانشجويان خانم در دانشگاه ها 61 درصد و ميزان حضور بانوان در راهپمايي اربعين نيز 62 درصد عنوان شده است.

عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي با اشاره به اينكه حضور بانوان در عرصه هاي اجتماعي نياز جامعه است گفت: حضور بانوان در عرصه هاي اجتماعي نشان مي دهد كه ديانت را در كنار معاصر بودن حفظ كرده اند و انتخابات پيش رو نيازمند حضور بانوان است.

وي ادامه داد: مجلس خبرگان از جمله انتخاباتي است كه جديت بانوان را در کنار سایر اقشار مي طلبد چون موضوع آن تعيين رهبر است و رهبرانقلاب فرمان قطار جامعه و جهتگيري كلي جامعه را به عهده دارد.

آیت الله دکتر قمی در پايان&nbsp; گفت:‌مجلس خبرگان در شرايط حساس مصوباتي حياتي براي جامعه دارد و مجلس لحظه ها است.

authorنوشته:حامیان date تاریخ:19 / 11 / 1394 | comment

 

آیت الله موحدی کرمانی دبیر کل جامعه روحانیت مبارز در یادداشتی آیت الله دکتر قمی را از عناصر فعال مجلس خبرگان دانست .

در یادداشت آیت الله موحدی کرمانی دبیر کل جامعه روحانیت مبارز، عضو مجلس خبرگان رهبری و مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره حجت الاسلام والمسلمین دکتر قمی آمده است:

معظم له (حجت الاسلام والمسلمین دکتر قمی) از عناصر فعال و مفید مجلس خبرگان هستند و مجلس از ایشان و اطلاعات وسیع و گسترده و مستندشان و همچنین در کمیسیونی که حقیر عضو می باشم استفاده فراوان می نماید.

توفیق مجدد ایشان را آرزو مندم.

authorنوشته:حامیان date تاریخ:20 / 11 / 1394 | comment


authorنوشته:حامیان date تاریخ:19 / 11 / 1394 | comment


authorنوشته:حامیان date تاریخ:19 / 11 / 1394 | comment


authorنوشته:حامیان date تاریخ:19 / 11 / 1394 | comment
صفحه قبل 1 2 3 4 5 6 صفحه بعد

linkdooni جدیدترین مطالب
entry لینک دوستان



تعداد آنلاین : 0
بازدید امروز : 1
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته : 1
بازدید کل : 9
تعداد پست ها : 55
تعداد نظرات : 0
پیج رنک : PageRank 0 out of 10

0
CopyRight © 2006 - 2008 , hamyirmohsenghomi.blogtez.com , All Rights Reserved
Atom | RSS 1.0 | RSS 2.0 | Email | Valid CSS3 | Blogtez
Powered By Blotez.com |